Helsenorge

Ny funksjonalitet på helsenorge.no

Siden 2019 har brukere av pasientreiseordningen funnet informasjon om de rekvirerte pasientreisene sine ved å logge seg inn på helsenorge.no. 

To nye funksjoner er lansert, og brukere kan nå avbestille og bekrefte rekvirerte pasientreiser digitalt, i stedet for å ringe. At brukerne får større mulighet til å administrere sine egne reiser, gjør det enklere for brukeren, og sparer tid for både behandlere og pasientreisekontorene. 

Brukere finner informasjon om dette på helsenorge.no.

Avbestilling av rekvirerte pasientreiser

For å avbestille en rekvirert reise, må brukeren logge seg inn på helsenorge.no.
Ikke alle reiser kan avbestilles digitalt. Det er i hovedsak reiser med drosje og Helseekspress som kan avbestilles på helsenorge.no, før de er bestilt hos transportøren. Hvis reisen ikke kan avbestilles digitalt, må brukeren ringe Pasientreiser på telefon 05515 for å avbestille.
Når en reise er avbestilt, vil brukeren få beskjed om å huske å avbestille timen også, og eventuelle retur-reiser. Dette skjer ikke automatisk. 

Bekrefte rekvirerte pasientreiser

I noen tilfeller legger behandlere inn rekvisisjoner som må bekreftes av brukeren for at reisen skal planlegges av Pasientreiser. Disse rekvisisjonene kan brukere nå selv bekrefte på helsenorge.no. 
Slike rekvisisjoner kan ha ulike transportmidler, men det er i hovedsak reiser med drosje, Helseekspress og Helsebuss som kan bekreftes digitalt. Rekvirerte reiser kan bekreftes digitalt inntil klokken 13:00 siste virkedag før reisen skal gjennomføres. Retur-reiser kan bekreftes når brukeren vet når hun eller han er ferdig med behandlingen.
Hvis reisen ikke kan bekreftes digitalt, må brukeren ringe Pasientreiser på telefon 05515.

Brukere som ikke ønsker å avbestille eller bekrefte digitalt

Brukere som ikke ønsker å logge inn på helsenorge.no, kan avbestille og bekrefte turer som i dag, ved å ringe pasientreisekontoret på telefon 05515. 

Har du spørsmål, eller vil vite mer om rekvirerte pasientreiser?

Ta kontakt med Pasientreiser på telefon 05515. Fant du det du lette etter?